May 20, 2011

nama pun berlakon..

selalu perhatikan, filem or drama kat tv tu, tak kesah la dari negara apa pun, malaysia ke indonesia ke apa-apa jelah ! mesti tayang cerita cinta. cinta itu mesti wujud walaupun main story dia pasal lain la tapi cinta mesti ada.



pelakon-pelakon mesti hensem dan cantik-cantik,putih, kurus, comey. lelaki pulak tough, hensem la. mesti ada orang kaya dan orang miskin.


dan yang kaya selalunya akan dapat apa yang dia nak. contoh. yang si perempuan miskin, yang lelaki bos. macam cerita nora elena. si bos suka tunang orang. nora tu kan bukan kaya pun, tapi seth tu bos. akhirnya apa, seth dapat jugak nora, kan ? see, orang kaya dapat apa yang dia nak.


orang kaya mesti ada kereta mewah, rumah banglo, orang gaji. bagi anak drive kereta mewah g kelas. tapi anak mesti belajar kat kolej. kenapa mesti kolej ??? kenapa bukan universiti awam ?? hahahaha.





memang itu yang banyak terjadi kat dalam realiti pun.. sebab dorang ada duit. kan ? sayang sungguh. lebih baik jadi orang yang sederhana tapi akal berfungsi dan berguna, bukan nak menghabiskan duit je tapi kualiti, low beb..


orang kaya itu bukan perlu kaya dengan duit, harta. tapi kaya dengan budi bahasa, amalan. semakin kita kaya, semakin tamak la kita . cuba pengiat filem or drama buat cerita yang make sense sikit.. ni semua nak berfantasi. cuba hidup dalam kenyataan bukan berangan je lebih.


oops, lupa pulak.. pelakon dan berlakon. itu semua lakonan.. jangan emo la joyah. hahahah ^^


No comments:

Post a Comment