Nov 16, 2010

mana harga diri??

salam semua. sudah lama tak berblogging. rasa rindu yang amat pulak. rindu gile wa cakap sama lu..hahaha
kalau anda perempuan, anda mesti tahu betapa tingginya harga diri kita, kan? saya heran, kenapa si dia ni tak pikir macam tu. macam-macam betol dunia sekarang ni, hm, siapakah SI DIA tu ?aha..

 DIA adalah seorang wartawan yang glamer kat jerman sinun, bukan cerita pasal malaysian ok :)  ada ke dia g offer badan dia kat presiden jerman kalau si presiden ni tak sign perjanjian yang mengesahkan 1 undang-undang kat sana, pasal nuklear.. yang pasti benda tu mengancam nyawa manusia lah. tapi sampai macam tu sekali dia berkorban, ai, berkorban ke?ayoyo..


1 more thing, lelaki tak suka dipanggil dayus kan?itu harga diri bagi lelaki kan? tapi tidak bagi si suami. si dia dah bersuami and suami dia boleh plak tu tak kesah lepas dorang berbincang. tapi bagu sjugak si dia ni.pandai pulak tu nak mintak izin suami dulu. hahaha.


apa dorang kesah. dorang bukan orang islam yang ada halal haram. tapi setahu saya, tiada agama kat dunia ni yang tidak memelihara kesuciannya. yang buruk still buruk dan yang cantik patut diikuti. apa-apa pun, perempuan-perempuan lain, yang tahu menjaga maruah, harga diri. SILA JANGAN TIRU PERBUATAN DI ATAS YE ('',) nanti diri kita jugak yang rugi. malu...sekian.





 love.love.love
 

No comments:

Post a Comment