Nov 12, 2010

capoeira

sekali lagi, saya muncul di sini.hihihi..
 saya takkan penah puas bercerita selagi ada je benda untuk diceritakan :)

berbalik tajuk di atas,,,            CAPOEIRA. 


anda tahu apa kejadah benda diatas tu??

ia satu seni pertahanan diri AFRO-BRAZILIAN.  tapi di combine kan dengan muzik dan tarian. asalnya dari brazil. so brazilian memang tahulah pasal ni. saya suka sangat capoeira. sangat teringin nak belajar walaupun ada je peluang. tapi ada satu benda yang buat impian saya ni ditangguhkan lama lagi.hehe..biarlah rahsia....

tak banyak saya nak cerita. nanti korang layan gambar eh?hehe. menarik sangat, muzik dia start from very slow to very fasssstttt..fats and furious..drift drift. hahaha. saya memang suka melalut :)


new word - "THE JOGO" -  maksudnya 'game or match'. bercerita pasal ni,even it is a martial art, but it doesn't focus on injuring the opponent. just to emphasize their skills. hm... thats good. sangat sopan. thats why saya suka. dahla menari, tak cederakan orang plak tu.still boleh berpeluh and kurus disamping tak mencipta musuh :D

cara nak attack ye? just guna tendangan, menyapu,*bukan sapu sampah* takedowns and head strike. kadang-kadang in bahasa orang tak paham. english jugak paham. hahaha. tak bukan apa. kadang-kadang bahasa melayu macam pelik je. tu yang tak paham. huhu..


ok sudah cukup kot info pasal ni? kita layan gambar eh...






 










                                                      ehh ape ni?hahaha







love.love.love 

No comments:

Post a Comment